Author Topic: Як я навчилася готувати яловичий бульйон  (Read 11 times)

JennaLax

• Newbie
  • *
    • View Profile
    • Як я навчилася готувати яловичий бульйон
Довгий час я вважала, що зробити справжній бульйон дуже складно. Те, що виходило у мене майже завжди перетворювалися на неапетитну каламутну воду з сумнівним ароматом, а яловичина було сухим і твердим. Через такі невдачі я користувалася звичайними супами з пакетиків, хоча у душі прагнула про ту саму наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.

Ситуація кардинально змінилася, одного разу я знайшла в мережі сайт masterdoma.vinnytsia.ua. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Вивчаючи публікації, я натрапила на той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». І хоч я вирішила поки що обійтися без галушок, технологія приготування став для мене кулінарною істиною.

Ось як усе відбувалося:

1.  Як було зазначено з [я взяла яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Залила її холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2.  Нагрівала вміст на сильному вогні. На цьому етапі критично важливо — видалити піну, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і страва не мала прозорості.
3.  Зменшила вогонь до мінімуму, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Поклала головку цибулі, моркву, лаврушку, духмяний перець і сіль. Томила страву близько трьох годин, під кришкою.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. Переді мною постав кришталево чистим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, від якого вся оселя наповнилася теплом.

З того часу я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для моїх улюблених супів, чи просто самодостатньою стравою, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І щоразу, коли кушту свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети простої, але справжньої кулінарної магії.