Festivali dhe Konferenca Ndërkombëtare Kulturore POLYPHONIA

«POLYPHONIA: Ruajtja e muzikës polifonike, si tipar i përbashkët i zonës ndërkufitare»

Koordinator: Komuna Pogoni

Tema: Dita 1: Konferenca & Koncerti i Këngës Polifonike POLYPHONIA

Kouklioi i Bashkisë Pogoni

E premte 6 gusht 2021

Ora: 18:30

Përshkrimi: Konferenca POLYPHONIA do të zhvillohet në Kouklious të Bashkisë Pogoni. Fjalimet shumë interesante të ekspertëve do të pasohen me ngjarje muzikore live nga grupet polifonike të mëposhtme

Shoqata e Këngës Polifonike të Pogonit, Shkolla e Muzikës së Janinës, Lot Kurbeti, Grupi Polifonik i Agnantonit të Bashkisë së Tzoumerkës Qendrore, Grupi Polifonik i Vllahëve të Ieropigjisë – Kastoria, Delviniotika, Pleiades.

https://zoom.us/webinar/register/WN_dfTIXs4iSF6gTdjupH2Rkw

Tema: 1 η Ημέρα: Συνέδριο & Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού

Κουκλιοί Δήμου Πωγωνίου

e premte 6 gusht 2021

Ora: 18:30

Përshkrimi: Το Συνέδριο POLYPHONIA do të marrë vend në Kuklius të Δήμου Πωγωνίου. Pas grupeve shumë të këndshme nga empirognomones, që do të ndiqen këngë nga grupet më poshtë: Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, Shkolla Muzikore Iωαννίνων, Lot Kurbeti, Πολυφωνικό Σχήμα Αγνάντων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Ekipet e Katastrofave Polyphonike.

https://zoom.us/webinar/register/WN_dfTIXs4iSF6gTdjupH2Rkw

Tema: Dita 2 – Festivali i Muzikës “ZARAFINA F” – Manastiri i Vellasit

E mërkurë 18 gusht 2021

Ora: 19:45

Përshkrimi: Epiri takohet me Kretën

Polifonia dhe pentatonia takohen me rizitikon.

Festivali Zaravina – ZARAFINA F rikthehet edhe këtë vit me evente në rrugën e këngës polifonike.

Kënga polifonike epirote, një zhanër me origjinë shumë të lashtë, është një traditë e gjallë dhe një element i identitetit kulturor të popullsive të kontinentit kufitar. Në të njëjtën kohë, është një nga mostrat më të rëndësishme në repertorin e polifonisë dhe trashëgimisë botërore.

Në kuadër të përpjekjes për ruajtjen e kësaj trashëgimie të madhe jomateriale, Bashkia e Pogonit organizon një Konferencë dhe Festival dyditor për të promovuar dhe nxjerrë në pah këtë idiomë unike muzikore – pjesë e aktiviteteve të Projektit POLYPHONIA.

Në koncertin e madh, grupet polifonike do të takohen në skenë me dy përfaqësuesit e mëdhenj të traditës epirote dhe kretare, duke krijuar një përzierje shpërthyese polifonie. Shfaqjet, Aktivitetet dhe më shumë do t’i paraprijnë Koncertit.

DIMITRIS YFANTIS – NIKOS ZOIDAKIS – GRUPET MUZIKORE POLIFONIKE

https://zoom.us/webinar/register/WN_VhiTo8w0QSaBCKeVa6-Bxw

Tema: 2 η Ημέρα – Μουσικό Φεστιβάλ “ ZARAVINA F ” – Μονή Βελλάς

e mërkurë 18 gusht 2021

Ora: 19:45

Përshkrimi: Ήπειρος ανταμώνει την Κρήτη

Η multifonia dhe η πενταtonia takohet me ριζίτικο.

Το Φεστιβάλ Ζαραβίνα – ZARAFINA F επιστρέφει και φέτος με εκδηλώσεις στην οδό του πολυφωνικού τραγουδιού.

Το ηπειρώτικο këngë multifonike, lloji më i vjetër i καταγωγής, është një traditë e gjallë dhe elementi i identitetit kulturor των πληθυσμών της παραμεθόριας ηπείρου. Tαυτόχρονα është një nga një shembull më i rëndësishëm në repertorion της globale multifonia dhe κληρονομιάς.

Në kornizat e përpjekjes për mbajtjen e kësaj të σπουδαίας άυλης κληρονομιάς, ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει διήμερο Συνέδριο και Φεστιβάλ προβολής και ανάδειξη αυτού του μοναδικού μουσικού ιδιώματος -στα korniza των δράσεων του Έργου POLYPHONIA.

Në njësinë e madhe të grupeve multifonike që do të takohen në skenën me dy spektakolare të parakohshme të traditave më të mira dhe të fshehta, duke krijuar një krijues multifonik. Provole, Δραστηριότητες dhe të tjera që do të priten të Συναυλίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ – ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

https://zoom.us/webinar/register/WN_VhiTo8w0QSaBCKeVa6-Bxw