POLYPHONIA 1st Info Day in Vlore 04/12/2019

Dita e 1- Informative e Projektit POLYPHONIA u mbajt më 4 dhjetor 2019 në Vlorë, e organizuar nga PB4, Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore, Vlorë.

Dita e Informimit u zhvillua në sallën e “Pallatit të Kulturës Labëria” në Vlorë, në prani të mediave dhe përfituesve të projektit, së bashku me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të grupeve polifonike, si dhe të palëve të interesuara nga Qarku i Vlorës.

Qëllimi i Ditës Informative ishte t’i shpjegonte publikut qëllimin dhe qëllimet e Projektit, si dhe të rriste ndërgjegjësimin dhe interesin e aktorëve kryesorë. Në takim morën pjesë rreth gjashtëdhjetë (60) persona, të cilët patën rastin të shijojnë edhe performancën e grupit polifonik “Bilbili”. Në përgjithësi, Dita e Informimit ishte shumë e suksesshme dhe mori vëmendjen e mediave nga shtypi vendor dhe kombëtar.

POLYPHONIA 2nd Info Day in Janine 1/30/2020

Dita e 2-të Informative e Projektit POLYPHONIA u zhvillua në datën 30 Janar 2020, në sallën e eventeve të Kompanisë së Studimeve të Epirit, në Janinë. Dita e Informimit u organizua nga Përfituesi Kryesor, Unioni Rajonal i Bashkive të Epirit (PED Epirus), me shumë sukses.

Të pranishmëve dhe të ftuarve u uruan mirëseardhje përmes fjalëve të tyre të hapjes, kryetari i PED Epir, kryetari i Bashkisë Pogoni dhe ai i Bashkisë Dropull. Info Day përfshinte një prezantim për projektin, rezultatet dhe rezultatet e tij të parashikuara, nga Menaxheri i Projektit, z. Deskas, një fjalim për rëndësinë dhe historinë e muzikës polifonike, nga z. Lolis, profesor i muzikës polifonike, si dhe një prezantim mbi lidhjet midis turizmit kulturor dhe muzikës polifonike, nga Z. Gartzonikas, Këshilltar Rajonal dhe anëtar i Departamentit të Turizmit nga Rajoni i Epirit. Gjatë manifestimit, i cili u prit mjaft mirë nga të pranishmit, të ftuarit shijuan edhe interpretimin e këngëve polifonike nga grupi polifonik “Shoqata e Këngës Polifonike Pogonit”.

POLYPHONIA Dita e 3-të Informative në Gjirokastër 16/06/2021

Dita e 3-të Informative e Projektit POLYPHONIA u zhvillua në datën 16 Qershor 2021, në Gjirokastër, organizuar nga PB3, Institucioni i Prefektit të Gjirokastrës.
Gjatë Ditës së Informimit të Hapur në Gjirokastër, publiku u informua për projektin POLYPHONIA dhe synimet dhe objektivat e tij, ndërgjegjësimi dhe tërhoqi interesin e aktorëve/aktorëve kryesorë. Të pranishmit patën rastin të shijojnë edhe performancën e grupit polifonik “Argjiro”.
Z. Arian Korkuti, Drejtues Projekti në Institucionin e Prefektit të Qarkut Gjirokastër, e nisi aktivitetin Info Day me fjalën e tij të hapjes dhe prezantimin e Projektit POLYPHONIA. Z. Odise Kote vijoi me fjalën e tij përshëndetëse. Dr. Ermir Nika prezantoi para të pranishmëve Studimin për ruajtjen e muzikës polifonike dhe zhvillimin e turizmit kulturor (D3.5) dhe Prof. Dr. Ylljet Alickaj foli për rëndësinë e rrugës tematike POLYPHONIA.