Epiri i Epirit është një aventurë e madhe malore që përshkon Epirin, nga mali Grammos në vargmalin e Tsoumerka. Ishte një ëndërr e shumë njerëzve për shumë vite që filloi të formohej në vitin 2015 nga Rajoni i Epirit dhe ndërmarrja e zhvillimit "EPIRUS SA". Me një gjatësi fillestare prej 370 km, Epirus Trail është gjurma e vetme më e madhe hiking e planifikuar ndonjëherë në Greqi. Zonat që e kalojnë atë përfshijnë vende me bukuri të jashtëzakonshme natyrore, peizazhe unike, një mjedis interesant të krijuar nga njeriu me elementë kulturorë unikë. Fillimisht përshkon shtigjet themelore të 4 Njësive Rajonale të Epirit të cilat kanë një rrjet të larmishëm dhe të rëndësishëm (Zagoria, Metsovo, Konitsa, Tzoumerka e Veriut), duke i lejuar vizitorëve mundësinë të zgjedhin midis shëtitjeve më të shkurtra ose më të gjata.

Burim: http://www.epirustrail.gr/370km/

  • Version
  • 9 Download
  • 302.68 KB File Size
  • 1 File Count
  • June 9, 2020 Create Date
  • June 9, 2020 Last Updated
  • Download
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ_ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ_ΗΠΕΙΡΟΥ_EPIRUSTRAIL.png
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ_ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ_ΗΠΕΙΡΟΥ_EPIRUSTRAIL.png