LIQENI I PLASTIRES

Turizmi alternativ në Liqenin e Plastirës është mjaft i zhvilluar dhe ka shumë aktivitete për të zgjedhur, pak a shumë më pak intensiv, disa prej tyre për ata që e duan adrenalinën dhe disa për ata që e duan jetën natyrale dhe relaksimin që vjen me të. Liqeni përbën një parajsë natyrore për adhuruesit e turizmit alternative. Me peizazhet e tij magjepsëse, vizitori mund të përfshihet në gjueti në pyjet përreth, peshkimin në Liqen, ose shëtitjet në shtigjet e bukura të zonës.

KALYVIA NE PEZOULA

Në zonën Kalyvia në Pezoula është krijuar një qendër biking malore, ku vizitorët e interesuar mund të marrin informacion dhe pajisje për çiklizëm rreth zonës së liqenit malor. Në pika të ndryshme përgjatë gjurmës përreth liqenit, mund të gjenden vende për rekreacion në natyrë, me stola druri, tiganisje prej guri në natyrë dhe çezma uji, ku vizitori mund të shijojë një vakt me pamje nga peizazhet e Liqenit. Infrastruktura gjithashtu është ndërtuar dhe janë ndërmarrë veprime për turizmin alternative. Infrastruktura është e mundur dhe të shikoni veprime për alternativa turizmin.

LIQENI I AOOS

Ekoturizmi dhe aktivitetet sportive aktualisht janë organizuar rreth liqenit të Burimeve të Aoos nga grupe individësh, klubesh apo biznese të vogla turizmi kryesisht rreth vendbanimeve të Komunës së Metsovës, por jo në një masë të madhe, pavarësisht se ekziston ndonjë infrastrukturë themelore , siç janë shtigjet malore të Rrjetit “Pichteio” të Metsovo, me një shënim të veçantë, që burojnë nga ose kalojnë nëpër zonat e Liqenit. Shembuj të aktiviteteve dhe ngjarjeve janë:

 • Turneu çiklistik i liqenit, i organizuar vitet e fundit nga Institucioni Përfitues i Komunës së Metsovës dhe Autoriteti Administrativ i Parqeve Kombëtare të Vikos-Aoos dhe Pindos.
 • Hipur në kalë dhe hipur në kalë në pllajën e Politses, një peizazh me një bukuri të jashtëzakonshme natyrore.

Zona më e gjerë ofron aktivitete të tilla si:

 • Ski, në vendpushimet e skive të zonës: Karakoli, Profitis Elias dhe Anilio
 • Duke ecur nëpër shtigjet drejt parkut kombëtar të Valia Kalnta ose strehimit malor
 • të Mavrovouni
 • Rrugët malore për 4Χ4 makina ose motoçikleta

LIQENI I RIACHOVO

Vetëm jashtë fshatit Riachovo, në një vend të mrekullueshëm, në një pyll unik lisi, ndodhet liqeni i Riachovo, i njohur edhe si Dovritsi. Liqeni mbulon një sipërfaqe prej afro 45 hektarësh, duke dekoruar peizazhin dhe duke dhënë diskrecion duke dhënë prekjen e tij blu në jeshilen e zonës. Zona e liqenit të Riachovo është ideal për shëtitje, çiklizëm, biking malor dhe hipur në kalë. Do qershor zhvillohet një turne çiklizmi me shumë pjesëmarrës dhe veçanërisht fëmijë.

 • Version
 • 9 Download
 • 21.07 MB File Size
 • 20 File Count
 • June 9, 2020 Create Date
 • June 9, 2020 Last Updated
 • Download
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ_ΤΥΜΦΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ_ΤΥΜΦΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ_ΠΟΔΗΛΑΔΙΑ2_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ_ΠΟΔΗΛΑΔΙΑ2_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ_ΠΟΔΗΛΑΔΙΑ_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ_ΠΟΔΗΛΑΔΙΑ_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΛΙΜΝΗ_ΡΙΑΧΟΒΟΥ.jpg
ΛΙΜΝΗ_ΡΙΑΧΟΒΟΥ.jpg
ΛΙΜΝΗ_ΠΛΑΣΤΗΡΑ.jpg
ΛΙΜΝΗ_ΠΛΑΣΤΗΡΑ.jpg
ΛΙΜΝΗ_ΑΩΟΥ.PNG
ΛΙΜΝΗ_ΑΩΟΥ.PNG
ΚΑΛΥΒΙΑ_ΠΕΖΟΥΛΑΣ.png
ΚΑΛΥΒΙΑ_ΠΕΖΟΥΛΑΣ.png
RAFTING2_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
RAFTING2_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
RAFTING_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
RAFTING_ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ_ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING3_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING3_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING2_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING2_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
PARAGLIDING_ΙΩΑΝΝΙΝΑ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
KAYAK_ΚΗΠΟΙ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
KAYAK_ΚΗΠΟΙ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ_ARMONIA_TRAVEL.jpg
KAYAK_MONODENDRI_ARMONIA_TRAVEL.jpg
KAYAK_MONODENDRI_ARMONIA_TRAVEL.jpg
EPIRUSTRAIL_TREKKING.PNG
EPIRUSTRAIL_TREKKING.PNG
EPIRUSTRAIL_LAKE_ROUTE.PNG
EPIRUSTRAIL_LAKE_ROUTE.PNG
EPIRUSTRAIL_HIKING.PNG
EPIRUSTRAIL_HIKING.PNG
EPIRUSTRAIL_BIKING.PNG
EPIRUSTRAIL_BIKING.PNG
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΦΑΡΑΓΓΙ_ΒΙΚΟΥ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΦΑΡΑΓΓΙ_ΒΙΚΟΥ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΜΟΝΟΠΑΤΙ_ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ_ΤΥΜΦΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.png
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ_ΜΟΝΟΠΑΤΙ_ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ_ΤΥΜΦΗΣ_ARMONIA_TRAVEL.png